Social Icons

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ως παραδειγματική κατάληξη



Οι εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου , μετά και την πρόσφατη αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου διαπιστώθηκαν οι ίδιες ακριβώς παραβάσεις της νομοθεσίας για τις οποίες μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν ήδη επιβληθεί υψηλά πρόστιμα στον φορέα διαχείρισης, έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανικανότητα αλλά και την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων.


Οι επιπτώσεις, βέβαια, τόσο στην υγεία των κατοίκων όσο και στο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής παραμένουν και συνεχώς επιδεινώνονται.

Οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ – μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 7.000.000 ευρώ – εκταμιεύτηκαν για συγκεκριμένες δράσεις αποκατάσταση αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο όπως αποδεικνύει με σαφήνεια και η υπάρχουσα ζοφερή κατάσταση.

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο με την παρουσία της στο Περιφερειακό συμβούλιο θα ασκήσει πιέσεις και θα προσφέρει κάθε δυνατή αρωγή στους κατοίκους του Τεμπλονίου προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερα η οριστική λύση στην δυσάρεστη αυτή κατάσταση για την δημόσια υγεία αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Νικόλαος Λεμοντζής
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ

Έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές πως εγκαταστάσεις οι οποίες βλάπτουν την δημόσια υγεία και το περιβάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από εμάς. Πάγια θέση μας για τα σκουπίδια είναι  η διαχείριση τους και οι τρόποι αποκομιδής τους, να γίνονται με κριτήριο την καθαριότητα, την ασφάλεια της υγείας , την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις μας, οι οποίες σέβονται την μητέρα Φύση και τον άνθρωπο.

"Ξημερώματα της Παρασκευής 2/11/12 επιτελείο της Πράσινης Πτέρυγας Τ.Ο. Αιγίου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των κατοίκων Καμαρών και της ευρύτερης περιοχής παρευρέθηκε και στήριξε με την παρουσία της, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά του οικολογικού εγκλήματος που σχεδιάζεται στην περιοχή ''Παπανικολού''. Την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη έχει καταργηθεί η κατασκευή XYTA, κάποιοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Στην περιοχή όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 κάτοικοι καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είχαν αποκλείσει το σημείο για να εμποδίσουν την διέλευση των οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή κατοίκων είχε καλέσει όλους τους πολιτικούς φορείς και μόνο η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο πλευρό τους.

Συγκεκριμένα επί του θέματος έχει γίνει πρόσφατα επερώτηση στην βουλή από τον εκλεγμένο βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Μιχαήλ Αρβανίτη. Οι πολίτες καθώς και οι τοπικοί φορείς δηλώνουν αποφασισμένοι και διαμηνύουν πως με οποιοδήποτε κόστος δεν πρόκειται να αφήσουν τον εργολάβο να εγκατασταθεί και να κατασκευάσει το έργο, διότι παραβιάζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία, ωστόσο δεν μένουν μέχρι εκεί και απειλούν με μηνύσεις όλους όσους εμπλέκονται στην παράνομη κατασκευή.
Η Χρυσή Αυγή καλεί όλους να στηρίξουν την προσπάθεια των κατοίκων για να αποτρέψουν την οικολογική καταστροφή καθώς και την υποβάθμιση της περιοχής τους".


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ!

Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Αιγίου
Αιγιαλέως 62 (Έναντι ΚΤΕΛ)
ΤΗΛ.6987105281
 

Sample text

Sample Text

Sample Text